fbpx

Börja Med Att Sluta

Jag vet inte hur det är med dig men i min uppväxt har det alltid premierats att kunna hålla ut, att härda och att försöka lösa saker. Det låter ju som otroligt bra egenskaper, och det är dem, men vad händer när vi håller tag i och härdar igenom saker som är FEL saker?

Vi är exempelvis kvar på ett jobb som känns okej men som inte plockar fram ”det där” hos oss, vi lever kvar i ett förhållande som vi vet hade kunnat hålla en mycket bättre standard eller att vi hade klarat oss minst lika bra själva – listan kan göras lång. Märk att det inte behöver handla om direkt skadliga beteenden, men vem vill gå igenom livet för att under sin sista tid titta tillbaka och känna – Jag vet att det fanns så mycket mer för mig att hämta, något mer än ”okej” eller ”det får duga”?

Ett tydligt och återkommande mönster bland högpresterande, framgångsrika personer, är att de är ruggigt duktiga på att sluta med saker. Innan vi går vidare behöver det understrykas att definitionen av en framgångsrik person i min mening är den som lever ett liv som som den upplever rikt på alla fronter; karriär, förhållande, familj, spirituellt, intellektuellt och är vid god hälsa. Nåväl, varför är det en höjdaregenskap att vara snabb med att sluta med saker?

Det som händer när vi väljer att fortsätta med fel saker är att vi skapar mindre eller obefintligt utrymme för rätt saker. Rätt saker är något som känns likt syre för dig, och någonstans har du en uppfattning om vad det skulle kunna vara. Rätt saker handlar inte om situationer eller uppgifter som innebär enkelhet eller lättja, ooonej, det kan innebära riktigt prövande saker MEN som vi vet ligger i linje med vår ambition och potential. Något större.

Vi har som tidigare nämnt ofta intalats att sluta har en negativ innebörd och innebär lathet eller svaghet, därför kräver det stort intellektuellt mod att börja reflektera över vad du bör sluta med. Att göra detta innebär i sin tur att vi behöver ta ansvar över aktiviteter/saker/personer i vårt liv som inte följer vad som verkligen betyder något för oss. Ett erkännande över var vi behöver utvecklas.

Hur gör du då för att identifiera saker du behöver sluta med?

  • Du behöver inte vara säker på allt här i livet men börja med att identifiera vad som gör dig uttråkad och less om dagarna. Detta blir såklart inte komplett utan att även identifiera vad som får dig att komma till liv. Oavsett vad du har tagit dig an, om det tömmer dig är det dags att sluta upp med detta – snabbt.
  • Fundera utifrån perspektivet att du befinner dig i slutskedet av livet. När du utvärderar vad du har gjort i ditt liv, hur du har levt, hur du har prioriterat – kan du känna dig stolt? Ditt framtida jag är klok som en bok och känner dig bäst, lita på denne.
  • En del saker/personer/omständigheter kan ha varit rätt för dig under lång tid men kanske inte är det längre idag. Släpp dem eller det som inte är redo att följa med dig in i nästa steg som du vet att du vill och behöver ta. Det är INTE själviskt, det är ultimat kärlek till dig själv och omvärlden. Vad tror du världen mår bäst av; ett Du som kör på halvfart och mår sisådär över det, ELLER; ett Du som med ett leende pressar igenom livets utmaningar, har kul och växer längs vägen?

Det svåraste med att sluta saker är att det inte alltid innebär en omedelbar eller uppenbar belöning. Att sluta är INTE detsamma som att ge upp. Lita på dig själv och plocka med dig vetskapen om att ett slut alltid innebär en början på något annat. Du är redo, världen väntar.

Vad får dig att komma till liv och vad behöver du sluta med idag?
Dela gärna med någon som behöver läsa detta, prenumerera på nyhetsbrevet och slutligen; lämna gärna en kommentar med dina tankar.

Ett svar

Kommentarer är stängda.

3 LIVSÄNDRANDE STRATEGIER

En guide och rivstart i hur du fångar och intensifierar din glöd NU

Jag levde i den typiska boxen för vad många skulle kalla ett bra liv; ett fast och stabilt förhållande sedan tonåren, ett heltidsjobb på orten, vältränad och utbildad – MEN…(ladda ner för att läsa fortsättningen)